Varför?

Efter att ha finkammat internet efter bra information om katter och vegankost bestämde jag mig för att själv försöka samla allt jag hittat på ett ställe. Det finns väldigt många vanföreställningar om vad som är “naturligt” för katter och många självutnämnda experter som talar om vilken mat du bör välja åt katterna i din vård. Och det är oerhört svårt att få riktiga faktabaserade svar när man vill ta reda på om det verkligen går att ge katter vegankost. Jag hoppas att den här bloggen ska kunna vara till hjälp för andra som är nyfikna på vegankost för katter!

Har du några tankar eller frågor hör gärna av dig till mig!

Annonser

9 reaktioner på ”Varför?

 1. Hej!

  Detta är ett mycket välkommet initiativ, jättebra verkligen!
  Jag heter Andreas och är aktiv i One Ethic i Uppsala. Vi förespråkar Veganism, Abolitionism, Ickevåld och Djurrätt.
  Vi håller just på med ett veganskt startkit utifrån ett abolitioniskt perspektiv, där vi b.l.a kommer att skriva lite om vegansk katt och hundmat. Jag undrar om din blogg även kommer att ta upp vegansk föda för hundar eller om du endast kommer att vara inriktad på katter?

  Om du vill veta mera om One Ethic och vad vilka idèer vi förespråkar maila oss eller surfa in på http://www.oneethic.se

  Ha det så bra!
  Andreas Månsson
  Nätverket One Ethic
  oneethic@gmail.com
  http://www.oneethic.se

 2. Bra initiativ tycker jag! Jag funderar själv på att ge både min hund och mina katter vegetarisk mat. Det är bra med diskussioner om hur man gör detta på bästa sätt, och för att djuren ska må bra!

  -Kristin

 3. Shit, det är inte nyligen uppdaterat här, precis. Finns det något folk i krokarna (krokarna i det här fallet är väl typ… världen) som ger sina katter veganföda? Det vore väldigt intressant att få kontakt med några likasinnade… Ni kan väl kika in på min hemsida och skriva en kommentar eller så..? =)

 4. IDIOTI!!! Katterna kommer DÖ av det! Dom ska absolut inte äta vegetariskt/veganskt! Dom är rovdjur och måste ha kött!

 5. Katter behöver näring och specifika näringsämnen, inte nödvändigtvis kött. Den näring de behöver går att framställa från vegetabiliska källor också. Det finns många exempel på katter som levt i flera år på vegankost utan några hälsoproblem. Men när det uppstår problem är det vanligaste problemet urinsten. Precis som med många andra sorters torrfoder. Jag tycker absolut inte att alla katter ska äta veganskt, men för de det fungerar för är det ju värt att skona alla de djur som skulle dö annars. Det går även att kompromissa och blanda upp olika foder för att minska mängden kött de äter.

 6. Ja, det har ju hänt en del på åren som gått och jag kände att det kanske kan vara dags med en uppdatering. Får se hur mycket tid jag har möjlighet att lägga på det, men något nytt kommer förhoppningsvis snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s