Hemlagat blötfoder – ris och seitan med squashpuré

Ingredienser:

 • 110g okokt råris
 • 120g Seitan
 • 25g sojaprotein (torrt)
 • 40g vegejäst
 • 4tsk vegecat PH
 • squash till purén
 • vegejäst att strö på den färdiga maten

Börja med att koka riset efter anvisningarna på paketet. Koka upp vatten och häll över sojaproteinet och låt det dra. Dela squashen i mindre bitar och koka den mjuk, häll av vattnet och mixa till en slät puré. Dela seitan i lagom stora bitar och rör samman alla ingredienser utom squashpurén. Servera maten toppad med squashpuré och vegejäst.

Annonser

4 thoughts on “Hemlagat blötfoder – ris och seitan med squashpuré

 1. Det här ser verkligen gott ut, vilka fina bilder! Får man smaka fast man är människa? Om man är veganmänniska..?

 2. hej!
  tycker din sida är jättefin.
  vi har förut gett katterna vi bor med ami cat torrfoder.
  vilket funkade bra tills den ena började få urinvägsinfektioner, förmodligen pga stress. så nu behövs blötfoder för vätskan.
  och det jag hittar att katterna behöver få i sig är taurin, arachidonsyra och l-carnitine. men jag vet inte hur mycket av dessa de behöver få i sig eller ifall det finns andra namn för dem.
  har hittat benevo duo, men har dels hört att katter och hundar inte bör äta samma mat. och det är svårt att få info på benevo’s hemsida om vilka nivåer och vad de innehåller.

  kort sagt. jag behöver fakta.
  tänker att du nog har mer koll än vad jag har.
  långt inlägg. svara på det du kan gärna

 3. Hej! Det står ofta om Taurin… som endast är animaliskt… viktigt ämne för just katter… vad har du att säga där? Jag har en katt och jag är själv vegetarian som mer och mer vill bli helvegan och därmed gärna vill veta vad man skulle kunna ge katten…

 4. Hej! Bloggen har legat på is rätt länge och jag har missat när det kommenterats, därför får du ett så sent svar. Det stämmer att taurin är dett viktigt ämne för katter. Och en ska absolut inte ge dem en vegansk kost utan tillskott. Det finns färdigt torrfoder där taurin och andra viktiga näringsämnen är tillsatt och det finns även ett tillskott som heter vegecat som en använder om en lagar maten själv. Taurin finns i syntetisk form och behöver alltså inte alltid vara animaliskt. Faktum är att det ofta är syntetiskt taurin i den animaliska maten, det kan brytas ner i tillagningsprocessen och de behöver då tillsätta det igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s